TIJDELIJK 10% EXTRA KORTING: GEBRUIK CODE BRACE10
voorover gebogen schouders (2)

Voorover gebogen schouders: Alles wat je moet weten en oplossingen

Voorover gebogen schouders zijn een veelvoorkomend probleem dat kan leiden tot vermoeidheid, pijn en andere gezondheidsproblemen.

Deze houding wordt ook wel een ‘ronde schouderhouding’ genoemd en kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen. Het kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder een sedentaire levensstijl, slechte ergonomie op het werk, of een onbalans in de spieren van de schouders en bovenrug.

Bekijk ook: Kromme rug corrigeren

Oplossingen bij een voorover gebogen houding

Gelukkig zijn er verschillende manieren om een voorovergebogen houding te corrigeren en pijn en vermoeidheid te verminderen. Een van de eerste stappen die je kan nemen, is het aanpassen van je werkplek aan een ergonomische standaard. Dit kan betekenen dat u een verstelbare bureaustoel en toetsenbord gebruikt, zodat je comfortabel en met een goede houding kunt werken. Ook kun je overwegen om regelmatig pauzes te nemen om op te staan en rond te lopen, wat kan helpen om spanning te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.

goede houding werk

Daarnaast kan het nuttig zijn om bepaalde oefeningen te doen om de spieren in de schouders en bovenrug te versterken en te verlengen. Dit kan helpen om de houding te verbeteren en pijn te verminderen. Bovendien kan het dragen van een rugbrace of houding corrector tijdens het werk of tijdens andere activiteiten ook helpen om de houding te verbeteren en te voorkomen dat de schouders voorover gebogen raken.

2 oefeningen die helpen bij het verbeteren van een voorover gebogen houding

De neerwaartse hond

Ga op handen en knieën staan en breng je handen onder je schouders en je knieën onder de heupen. Adem uit terwijl je de heupen naar achteren en omhoog duwt en je hoofd naar beneden laat zakken. Houd deze positie voor enkele seconden vast en adem dan weer in terwijl je teruggaat naar de startpositie. Herhaal deze oefening enkele keren.

Planken:

Ga op je handen en voeten staan met je handen onder je schouders en je voeten op heupbreedte. Houd je lichaam recht en span je buikspieren aan. Houd deze positie voor enkele seconden vast en herhaal de oefening enkele keren.

De beste producten bij voorovergebogen schouders en houding

Wanneer je last hebt van voorovergebogen schouders raden we de volgende best-sellers aan.

Ideaal tijdens het werk of thuis. Te dragen onder trui, shirt, overall of overhemd.

Impact van voorover gebogen schouders

Een voorover gebogen houding kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder nekpijn, hoofdpijn, rugpijn en vermoeidheid. Het kan ook leiden tot een slechte bloedcirculatie, wat kan leiden tot verminderde energie en concentratie. Bovendien kan een voorover gebogen houding ook leiden tot een slechte ademhaling, wat kan leiden tot ademhalingsproblemen en andere gezondheidsproblemen.

Daarnaast kan een voorover gebogen houding ook leiden tot een slechte uitstraling en een gebrek aan zelfvertrouwen. Het is daarom belangrijk om de houding te corrigeren en ervoor te zorgen dat je weer vertrouwen terugkrijgt in je eigen lichaam.

Geef een reactie

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

dE bol.COM sale is live

Tijdelijk het goedkoopste via bol.com

⚠️ Beperkt in voorraad, op = op

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis verzending & slechts 19,95!